Annons
Nyheter

Soniq Cirkus: Soniq Cirkus

Mängden diggare av symfoniskt inspirerad rock är försvinnande liten. Tyvärr lär de inte bli fler efter Soniq Cirkus senaste bidrag. Med kopplingar till Lund står Linköpingsbandet med rak rygg och sneglar inte på tanken att göra sin musikaliska gärning mer kommersiell.
Nyheter • Publicerad 7 november 2007

Ryggraden i bandet är Marcus Enochsson, gitarrist, sångare och kompositör. Bandet är onekligen kompetent i sin instrumenthantering och arrangemangen ligger i linje med vad som kan förväntas. Trots det låter bandet för tamt, återhållsamt och inlåst. Ungefär som ljudmixningen fastnat på halva vägen.

Den stundtals mäktiga ljudmattan för tankarna till Genesis och Marillion, men når inte till föregångarnas nivå. Metallinfluenser kan också anas hos trumspelaren Christer Ugglin. Trots goda intentioner i stort sett genom hela plattan ochinte minst i Chain of Consequencesuppvisar Soniq Cirkus en beklaglig oförmåga att förvalta den egna talangen.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons