Nyheter

Små Blå

Små Blå, alltså duon Fredrik Nilsson, kontrabas, och Petter Rosenlundh, saxofon och klarinett, fortsätter att skapa ett stilla, musikaliskt rum mitt emellan melodi och improvisation, profant och andligt, folkmusik, psalm och jazz.
Nyheter • Publicerad 11 november 2008

Deras toner stannar liksom upp livets flöde och ger utrymme åt en stunds eftertanke, kontemplation och meditationer över detta liv som vi lever.

Musiken är som tidigare en blandning av kända melodier ur psalmboken, några lika kända svenska folklåtar och egna kompositioner som lånar från bägge genrerna. Melodierna framförs med största möjliga skönhet och även improvisationerna är stilla och vackra. Tonerna blir ord i lika mycket en profan som en religiös andakt. Ja, man skulle till och med kunna hävda att Nilsson och Rosenlundh med varje ton söker en djupare mening med livet. Eller också nöjer man sig med att upprepa: Det är mycker vacker musik. Trots att albumet innehåller en Sommarpsalmså passar musiken utmärkt vid jultid.

Bengt Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.