Annons
Nyheter

Skönt melodidrivet

Nyheter • Publicerad 29 november 2006

Det är förstås inte utan att man blir lätt knäsvag när en läckerbit som Jesse McCartney sensuellt ylar "…oooh-oooh, come on, oooh-oooh…", men med nya albumet Right where you want me (ytterligare en fras som väcker syndiga tankar) har den unge singer-songwritern även gjort ett rejält framsteg rent musikaliskt.

Debutskivan som släpptes för två år sedan sålde visserligen ganska bra, men var i ärlighetens namn ett riktigt bottennapp. Nu tycks Jesses stil ha mognat i takt med hans ålder, och nya plattan är fylld med melodidriven och skönt funkig tonårspop, vilket gör den bitvis grötiga soulsången överkomlig.

Annons

Dessutom ges plats för en del riktigt starka refränger i form av titelspåret Right where you want me, sorgsna hysteripopen i Just go, hobbyrockiga Anyway, samt bedjande balladen Right back in the water. "Jesse Mac" är inte längre enbart en ytlig ikon.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons