Annons
Nyheter

Silversystrar: Mellan Rim Och Rådlöshet

Att 2011 är det bästa året för svensk hiphop på många år är nog klart redan nu. Om det blir det bästa året någonsin återstår att se, men våren bjöd på flera riktigt bra plattor. Under sommaren har det dock varit ganska tyst från den svenska hiphopscenen. Vi får se om det kan rulla igång igen.
Nyheter • Publicerad 21 september 2011

Om Silversystrars ”Mellan Rim Och Rådlöshet” är en indikation så ser det bra ut. Den Göteborgsbaserade duon serverar en okonstlad mix där hiphop och soul är två huvudingredienser, men framför allt låter Silversystrarna sina låtarna svämma över eventuella gränser. Man får trip hop-vibbar och det finns skönt jazziga inslag.

Fröken B rappar med mörk röst, visar upp en självsäkerhet och lägger tyngd i varje ord. Så kommer vi till Meldeah. Jag är helt såld på hennes röst. Wow! Känslan är total och hon levererar tunga ord med mjukhet och en stämma len som honung.

Plockar ut ”Ärbar” som både är tänkvärd och har den där härliga jazztonen som nämndes tidigare. Dessutom gillar jag ”Känsla till låns” med Robert Valsinger. Det är en mjuk och vacker låt med vardagshistorier fyllda av djup.

INTERNAL INTERNAL
Roger Bing
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons