Annons
Nyheter

Sheryl Crow: Detours

På denna skiva har den tendens som förut bara gått att skönja hos Sheryl Crow kommit fram i full dager.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2008

Från att på sina tre mycket framgångsrika studioalbum från 1990-talet ha varit en cynisk, realistisk, mestadels inåtvänd skildrare av livet har Crow på sina senare skivor blivit allt mer uppåt, generell och utåtriktad i sina texter. Inget fel med det, om det inte vore för att det hon skriver tappar i träffsäkerhet ju mindre personlig hon är.

Musikaliskt har Crow emellertid varken tappat i kvalitet eller trovärdighet och hennes positivare textliga ton låter henne också utforska nya områden som kompositör. Och det gör hon här glatt och nyfiket på spår som käcka Love Is Freeeller hejaklacksbetonade Out Of Our Heads. Och när hon vänder hem till de bitterljuva stigarna, som i skivans titelspår, visar hon att hon är bland dem som känner dem allra bäst.

Fredrik Fischer

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons