Nyheter

Sebastian; The Vintage Virgin

Nyheter • Publicerad 13 mars 2007
bild: Maja Suslin/Scanpix
bild: Maja Suslin/ScanpixFoto: 

Den självgående utvecklingen från Idolfabriken fortsätter åt rätt håll. Lagom till andra solosläppet har Sebastian mognat rent musikaliskt. Ungtuppen har rört sig från fjolårsplattans souligt radiovänliga solskenspop - vilket dock känns igen i långrandiga schlagerbidraget When the night comes falling- till ett mer djupgående personligt sound i sann singer/songwriter-anda.

Samtliga låtar är komponerade av artisten själv i sällskap med Låtskrivarsveriges nya popikon Peter Kvint, vilket tydligt skådas i de svepande gitarrmelodierna, reguljärt pianoackompanjerade och flankerade av ylande Bowie-körer.

Just samarbetet med nämnde Kvint har annars resulterat i tongångar som doftar Andreas Johnson i en något modernare och yngre rockförpackning, väl exemplifierat av lössläppt lightrockiga förstasingelnWords and Violence.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.