Annons
Nyheter

Scars on broadway: Scars on broadway

Sångaren Serj Tankian har med soloplattan Elect the dead redan bevisat att han inte behöver resten av bandet för att låta som System of a down.
Nyheter • Publicerad 29 juli 2008
Daron Malakian och John Dolmayan har släppt en platta under namnet Scars on Broadway, medan System of a down ligger i malpåse. Bild: Universal
Daron Malakian och John Dolmayan har släppt en platta under namnet Scars on Broadway, medan System of a down ligger i malpåse. Bild: UniversalFoto: 

Nu är det gitarristen Daron Malakians och trummisen John Dolmayans tur att testa vingarna. Inte heller de flyger särskilt långt från boet.

FörScars on broadwaylåter som ett System of a down som skalat bort de tyngsta, mest metalliskt hackiga inslagen. Lite mer stämsång och lugna partier för pengarna, och lite mindre mosande riff.

Annons

Men fortfarande med en gravt koffeinstirrig energi i botten, som ibland lyfter låtarna men lika ofta blir enerverande.

Skivan öppnar starkt med ösiga hitvarningen Serious, en låt som i sann SOAD-anda pendlar mellan tokös och mjuka, trallvänliga melodier.

Enemyär så tjatigt katchig att den hakar sig fast som en fiskkrok i hjärnan och de lugna 3005och Wh*ring streetsär ett par av skivans starkaste ögonblick. Men 15 låtar är lite att ta i, för här finns gott om halvbakade idéer.

Lite mer självkritiskt sållande och lite mindre koffein hade varit att rekommendera nästa gång Scars on Broadway går in i studion. Om det nu blir någon nästa gång.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons