Nyheter

Sällskapet: Sällskapet

Nyheter • Publicerad 27 mars 2007

En resa inåt, framåt, bortåt är Thåströms, Pelle Osslers och Niklas Hellbergs smygprojekt Sällskapet, med obeveklig konsekvens manifesterat i dova och mörka för att inte säga skumma stämningar.

Emellanåt flimrar en flämtande melodi över den nedtonade instrumenteringen, men den stannar aldrig någon längre stund i fokus, utan förblir i utkanten, flyktigt förbipasserande med rockkragen uppfälld, som en främling Carola aldrig skulle tilltala.

Det är inte precis något som rockdiggarna lär ha sina tungor hängande ute efter. Men ändå en respektingivande platta. Ett litet konstverk, med medföljande filmer och allt, om än osäljbart utan Thåströms namn. Men borde det inte äta sig in mer, hypnotisera? Undantaget vackra pianoballaden Rum 212 och Nordlicht - tematiskt lik Blå himlen blues - är förtrollningen lätt bruten. Jag kanske väntar mig för mycket av ett sådant sällskap.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.