Annons
Nyheter

Ryan Adams: Easy Tiger

Nyheter • Publicerad 13 juli 2007

Ränderna går kanske aldrig ur, i synnerhet inte en tiger, men att Ryan Adams kom till countryn via punken hörs inte på nionde soloplattan Easy Tiger.

Det är lågmäld, Neil Youngsk countryrock för hela slanten, färgad av The Cardinals stillsamma banjoplock och sorgmodiga pedal steel. Det är också en återkomst till ett låtskrivande av rang för den begåvade Adams, vars rastlösa produktivitet mest visat att det trots allt inte är guld, allt han snyter ur näsan.

Annons

Ryan begråter sin svaghet för fel flickor i These Girls, luras till dålighetsliv av sitt Halloween headoch konstaterar sakligt hur tidens tand tuggar oss i sig i Tears of Gold. Inte några spännande nya stigar eller grepp, men skönt melankoliskt och till lags för alla som velat se den nyckfulle slyngeln ta sig i kragen - helst båda snibbarna.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons