Annons
Nyheter

Ross the Boss: New metal leader

Historien är ganska rörande på sitt sätt. Det tyska bandet Men of war, hyllningsband till Manowar, fick vid en konsert möjligheten att spela ihop med Ross "the boss" Friedman, en av grundarna av Manowar och gitarrist i bandet under första halvan av 80-talet.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2008
Hej, vi är Ross the Boss och vi har kommit för att ta över världen med metal. Bild: Afm
Hej, vi är Ross the Boss och vi har kommit för att ta över världen med metal. Bild: AfmFoto: 

De hade så kul tillsammans att de bestämde sig för att slå sina påsar ihop, under det demokratiska namnet Ross the Boss. Och nu har de gjort en platta som låter – håll i hatten – Manowar. Men någonstans skenade storhetsvansinnet iväg. För plattan heter New metal leader. Det är varken särskilt ödmjukt eller särskilt sant. Men trots att upplägget är klockrent för en brutalsågning, kan jag inte förmå mig.

Det är helt enkelt lite för kul att nynna med i ett knippe ösiga och välproducerade låtar om en tid då krigarna regerade på jorden, knivarna alltid var blodiga och det var döda eller dödas som gällde.

Annons

Och så länge det riktiga Manowar är vilse i jättelika epos om asagudar, duger det här som substitut.

Men att kalla det new metal leader? Det är humor. Det måste det vara.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons