Annons
Nyheter

Rongedal: Rongedal

En av förra sommarens stora festivalhöjdare var amerikanska discorockarna Scissor Sisters tokösiga spelning på Arvikafestivalen. Om jag får gissa, så tror jag att de värmländska tvillingbröderna Rongedal var där.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2008

Att de gillade vad de såg och fick lite idéer. För deras självbetitlade debutalbum är fullpackat av just Scissor-klingande, energistinna discorökare, som kryddats med några skopor Mika-vibbar, ett par nypor Ark-glam och ett lillfinger Queen, för smakens skull. Samt, så klart, tvillingarnas tonsäkra röster, arrade i lekfulla och ständigt snortajta vokalharmonier. Samma recept som gjort schlagerbidraget Just a minutetill en hit, alltså.

Låtarna är ösiga, dansanta och trallvänliga. Och de kommer nog att göra sig förträffligt på scen. Men precis som de flesta sötsaker, är bröderna Rongedals musik lätt att överdosera. Och den kraftfulla sockerchocken, efter en hel platta discoglittrig falsettsång, den skojar man inte bort.

Emil Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons