Annons
Nyheter

Robert Gomez: Brand New Towns

Nyheter • Publicerad 17 januari 2007

Texas-bördige Robert Gomez har en biografi som låter som något Tom Waits hittat på. Han flydde från allt med en cirkus. Där träffade han en turkisk musiker som han sen åkte på världsturné med. På vägen lärde han sig att spela kubansk gitarr och hamnade i den kubanska musikgruppen Septeto Habanero.

De latinamerikanska influenserna ekar dock aldrig på Brand New Townssom istället rör sig i gränslandet mellan långsam och melankolisk indiepop och singer/songwriter, ständigt med ett mörkt oväder alldeles runt knuten. Med små, enkla medel, som det smått ostämda pianot i The same sad song, skapar Gomez en oroväckande atmosfär som snyggt balanserar upp de annars lite för ensidiga låtarna.

Annons

Brand New Townsvar ett av de första albumen att släppas 2007 och passar utmärkt som soundtrack för mörka snölösa vintermånader.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons