Nyheter

Rihanna: Talk That Talk

Det går i ett sådant våldsamt tempo att man måste undra om Rihanna själv vet var hon är. Inställda konsert är nog ett måste för att hon överhuvudtaget ska orka med. Därför överraskar det inte. Tvärtom. Världens största artister just nu må vara kvinnor, men frågan är vilka som egentligen styr Rihannas, Britneys och Katy Perrys karriärvägar.
Nyheter • Publicerad 24 november 2011
Foto: 

”Talk That Talk” är en platta ungefär i en stil, i alla fall textmässigt, som Rihanna bjudit på tidigare. Att det ångar av sex kring Rihanna är vi ganska vana vid, och då gärna med lite S/M-blinkningar. ”Birthday Cake” tonas ner redan efter 1,18 minuter i ett ”I wanna fuck You right now” och ”Cockiness (Love it) inleds med ”Suck my cockiness /Lick my persuasion /Eat my poison /And swallow your pride down, down” följt av ”I love when you eat it” lite senare i låten. Som sagt, ängar av sex.

Men det finns lite mer hos Rihanna. På ”Drunk on love” blottar hon sig som en hopplös romantiker och på ”Roc Me Out” avslutas låten med ”I’ll let you in on a dirty secret /I just wanna be loved”. Jag anade det nästan.

Låtmässigt är det flera riktigt bra spår. ”We found love” snurrar hela vägen till dansgolvet, ”Talk That Talk” är ett trevligt rollspel mellan Rihanna och Jay-Z och ”Where Have You Been” är en oemotståndlig virvelvind där Rihannas röst får flyga fritt.

Mikael Hallqvist
Roger Bing
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.