Annons
Nyheter

Rigmor Gustafsson: Alone with you

Nyheter • Publicerad 23 oktober 2007
Rigmor Gustavsson.
Rigmor Gustavsson.Foto: 

Efter tre succérosade cd:s vågar värmländska jazzsångerskan Rigmor Gustafsson sig på språnget att komplettera sin genuint intimt berörande jazzsång med rollen som textförfatterska. Det kan ju tolkas som att sticka ut hakan lite väl långt. Men Rigmor behöver inte "tugga blyertspennor", hon övertygar minst lika mycket som i sin vanliga profession.

Framför allt har hon förmågan att variera sig, tolka och skapa situationer ur en charmigt berörande feministisk synvinkel och därtill i en vilande trygghet av upplevelseintrycken som de tolkas i skilda libretton. Här finns till exempel den festliga Special effectstill den soulfyllda Still, bluesfärgade You don’t have to worrysom den suggestiva Don’t do it herei självklar drive och smidighet i både ifråga om melodi, harmonik och rytmik.

Annons

Det vore fel att säga att Rigmor koketterar med sin anspråkslöshet, men hon har råd att bjussa på dylikt då hon är ett proffs som inte behöver bevisa något. Hon är bara en härligt naturlig sångerska som på ett ytterst naturligt och självklart sätt tar för sig, och kompet med stjärnor som Max Schultz, gitarr, Lars Danielsson, bas, samt nykomlingen, överraskningen Jonas Östholm på piano, ger Rigmor ytterligare en "förlösning".

Christer Nilsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons