Annons
Nyheter

Richard Lindgren: A man You Can Hate

En av höstens dåliga samveten i skivfloden var dubbeln från Malmös rocktrubadurslarver nummer ett, Richard Lindgren. Titeln A Man You Can Hate är motsägelsefull på många sätt, inte minst med tanke på den kärlek plattan rymmer. Men det är inte otroligt att Richard Lindgren ibland finner det lätt att hata sig själv, som den "roomful of disaster" han ser sig som i den oväntat ljust klingande titellåten.
Nyheter • Publicerad 16 december 2008

Med förebilder som Dylan & The Band, Neil Young och Tom Waits har Lindgren samlat musiker med öra för nyanser och dynamik och staplat upp mestadels melankolisk countryfolkrock i 18 installationer - ett kraftprov bara i låtskrivande. Ovanpå det har man fångat en avspänd jamkänsla och en stillsam glöd inte bara i Richard Lindgrens slitna whiskystämma. Starka känslor uttryckta lågmält, om man så vill.

Visst finns det ett pretentiöst drag. Men det är lätt att ha överseende med när det finns så mycket värme och skönt svårmod.

Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons