Annons
Nyheter

Rag-and-Bone: Rag-and-Bone

Nyheter • Publicerad 11 oktober 2007
Bild: Tommy Nilsson
Bild: Tommy NilssonFoto: 

Rag and boneråkar vara en låt från White Stripes senaste album och steget från White Stripes till Mats Nilsson, alias Rag-and-Bone, är inte långt eftersom de förmodligen har ungefär samma inspirationskällor. Rag-and-Boneär Nilssons solodebut, med en kompott av deltablues, folk, country och i viss mån även gospel och det viktigaste instrumentet är den akustiska gitarren. Inledande Mayfly Bluessäger mycket. Ett något mesigt bluesigt spår med gitarr och munspel och Nilsson som sjunger med ett lite pinsamt svengelskt uttal som för tankarna till Wilmer X snarare än Son House eller Howlin' Wolf.

Texterna lever upp till bluesklichéerna; "My wife had left me and my kids don't respect me /.../ Seems like I'm living my life on cigarettes and beer". Det i kombination med en rätt vek produktion och för storvulna arenarefränger förstör dess värre det jordnära intryck Rag-and-Bone så gärna vill representera.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons