Annons
Nyheter

Phantom Planet: Raise the dead

Phantom Planet är förmodligen mest kända för titellåten California till TV-serien O.C och för att den eminente skådespelaren Jason Schwartzman (Marie Antoinette, The Darjeeling Limited) spelat trummor i bandet men det är trots allt ett rätt rutinerat och egensinnigt indierockband som nu släpper sitt fjärde album på samma label som framgångsrika band som Panic!
Nyheter • Publicerad 3 juni 2008

At the Disco och Gym Class Hero. Man kan alltså räkna med en indieattityd förpackad med ett ytterst marknadsanpassat sound och att bandets låtar handlar om sektledare som Charles Manson den här gången gör det inte mer svårtillgängligt och Phantom Planet rör sig sällan utanför den rätt harmlösa, ofarligt producerade indierocken som gjort till exempel Death Cab for Cutie så stora. Här finns förvisso humor och en ganska mångsidig sångare i Alex Greenwald men det är så amerikanskt och tillsockrat att det i längden bara irriterar ändå.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons