Annons
Nyheter

Peter Case: Let Us Praise Sleepy John

Precis så här är Peter Case som allra bäst. I några spår får han hjälp av bland andra Richard Thompson, sång och fingerplockad akustisk sologitarr, Norm Hamlet, pedal steel, Duane Jarvis, gitarr och slagverk, men oftast är Case ensam med sin akustiska gitarr.
Nyheter • Publicerad 18 september 2007

Han sjunger, slår ackord och plockar i traditionerna efter Carter/Guthrie/Dylan, Mississippi John Hurt och Lightnin" Hopkins, för att nämna de musiker som han själv nämner i reklamen för sina gitarrkurser.

Sångerna – alla utom en är hans egna – hade passat på någon kaffebar i Greenwich Village, New York cirka 1960. Blues och amerikansk folksång mitt emellan just Woody Guthrie och en ung Dylan, något enstaka ackord kan göra en utflykt till den brittiska folksången. Perfekt balans mellan tradition och personlighet. De flesta låtarna hade – nästan – kunnat vara traditionella, om de inte ibland, några toner här och var, tagit en annan, egen väg som skvallrar om att Peter Case också spelat rock.

Bengt Eriksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons