Annons
Nyheter

Peter Carlsson & Blå Grodorna: Ursäkta att vi finns...

Sångaren Peter Carlsson och hans grupp Blå Grodorna ska helst upplevas på scen (som vid evighetskonserterna på Scalateatern i Stockholm), men han lyckas riktigt bra i studion också.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2008

Han har fingertoppskänsla för hur mycket av det live-burdusa som fungerar på en studioinspelad skiva. Sången och musiken är lite nedtonad men blandningen av skämt och allvar, det seriösa och den låt säga spelade bonnläppigheten, finns kvar.

Peter Carlsson har gjort svenska texter till norska, italienska och franska låtar. Här finns en blueslåt på halvnorrlandsdialekt och det har plockats fram några lite udda svenska låtar - som den vackra och traditionella Vill du hålla mig kär? med fin extrasång av Malin Foxdal och de mer burdusa Hins polska(text: Rune Lindström) och Timmerflottar-Sixten(av den ökände Johnny Bode).

Musiken skulle kunna sammanfattas som bonnastomp (ibland mer, ibland mindre sväng). Ett uttryck för en lantlig musikkultur, traditionell men ändå modern, som både kan skämta till det och vara allvarlig. Grodmusikerna står för perfekt komp, oavsett vilka låtar som kapellmästare Carlsson väljer. Gäst: Bengan Janson på dragspel.

Bengt Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons