Annons
Nyheter

Patrick Wolf: The Magic Position

Nyheter • Publicerad 6 mars 2007

Det är inte helt lätt att beskriva det unga originalet Patrick Wolf från Irland eller dennes musik. Wolf har alltid varit någon som uppskattar att slå på den extra stora trumman vilket bland annat lett till att hans debutalbum, Lycantrophy, var fullständigt dränkt i teatraliska gester och gothiga känslor från 80-talet.

Andra albumet Wind in the wiresvar fortfarande teatraliskt men innehöll betydligt bättre låtar än föregångaren och när vi nu är framme på The Magic Positiovisar det sig att den klassiskt skolade Wolf helt sonika börjat samarbeta med medlemmar ur Wiens symfoniorkester. Inte illa.

Annons

Samtidigt är albumet, här och var, ljusare och poppigare än föregångarna och titelspåret med sina stötiga fioler är alldeles förträffligt. Dess värre fastnar Wolf, som i Accident & Emergency, fortfarande alldeles för ofta i sitt eget avgrundsdjupa allvar.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons