Nyheter

Papa Dee: Meets the Jamaican Giants

Papa Dee är lika mycket en folkbildare som någonsin Mats Nileskär. Fast där den senare rättmätigt överöses med beröm verkar Daniel Wahlgren inte riktigt få den uppskattning och det erkännande han förtjänar för hans många radio- och tv-program som genom åren guidat den hörsamme till reggaens underbara domäner. Varför? Jag misstänker att Papa Dees insatser på den okreddiga Svensktoppen ligger honom till last, tyvärr.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2008
Papa Dee. Bild: Scanpix
Papa Dee. Bild: ScanpixFoto: 

A little way differentfungerar också som en introduktion till genren. "Reggae for dummies" kunde den ha hetat. Tio spår i bästa rootstradition, inspelade med de legendariska reggaemusiker Wahlgren träffade på Jamaica under produktionen av den briljanta dokumentärserien Papa's kappsäck.

Musiken puttrar på, utan att överraska, men vad som framför allt slår mig är hur fruktansvärt bra Papa Dee sjunger. Det gör, mig veterligen, inte Mats Nileskär.

Christopher Lembke
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.