Annons
Nyheter

Panda Bear: Person pitch

Nyheter • Publicerad 10 april 2007

Trots att Animal Collective redan på Feelsserverade sprudlande pop (om än i psykedelisk tappning) var det förvånande när smakprov först läckte ut från Panda Bears (Noah Lennox) och Avey Tares senaste soloalster.

De tidigare så noisiga och experimentella Brooklyn-gossarna visade sig plötsligt ha oanade förmågor att skriva nära på renodlade poplåtar utan att mista sin artyfarty touch. Förstås.

Annons

Panda Bear har tagit ett stort kliv sedan sitt senaste soloalbum Young Prayerfrån 2004, ett instrumentalt och akustiskt album som smakade vemod och jord. Flytten till Portugal verkar ha väckt strandpojken i honom och Person Pitchär ett annorlunda solskensalbum, till stor del baserat på monotona samplingar men som med sina körer och harmonier hade kunnat skapas av Brian Wilson på hispan. Person Pitchär ett album att upptäcka och utforska och njuta av länge. Bäst hittills 2007.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons