Annons
Nyheter

Orup: Faktiskt

Nyheter • Publicerad 15 november 2006
Orup har utvecklat och moderniserat sitt sound.bild: Anders Wiklund/Scanpix
Orup har utvecklat och moderniserat sitt sound.bild: Anders Wiklund/ScanpixFoto: 

Som vi har väntat och som vi har längtat, eller i varje fall jag. Men nu är han äntligen tillbaka, faktiskt. Om än på ett helt nyöppnat skivbolag och med ordentligt vidgade musikaliska vyer.

För det ofantligt framgångsrika samarbetet med Lena Ph tycks ha gett mersmak. På nya skivan blandar Orup klassiskt karakteristiska melodislingor med nya spretiga genreövergångar. Sjung Halleluja (och prisa Gud) låter precis så discopopig som det sex år gamla senaste albumet, medan Ett regnigt regn förmodligen attraherar den indiedrottning som besjungs på det föregående spåret. Det återfinns även en del lightrock och en mystiskt syntskadad potentiell singel i form av Sibyllan.

Annons

På det stora hela låter det ändå väldigt mycket Orup. Han konserverar sitt sound, och utvecklar det med tiden för att behålla en modern touch. Kvar är dock de sedvanliga röstlekarna, den ständiga bakgrundsviolinen, och de underfundiga men träffande geniala texterna.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons