Nyheter

Once We Were: Contra

Nyheter • Publicerad 31 januari 2007

Göteborgsbandet Once We Were tillhör den lilla, men oanat välmående, skaran av svenska postrocksband. Bandets låtar är, för genren, överlag korta och ligger oftast någonstans mellan 4 och 6 minuter. Det kompenserar Once We Were för genom att släppa ett dubbelalbum med 6 låtar på vardera skiva.

Once We Weres instrumentala rock känns traditionell och placerar sig någonstans i den fåra som Mogwai stakade ut i mitten av 90-talet. Det karga soundet förklaras säkert av att bandet huvudsakligen består av 2 gitarrister och en trummis och svällande Godspeed You! Black Emperor-stråkar verkar inte vara deras grej. Elgitarrerna ringlar kring galopperande trummor på ett nästan indierockigt manér.

Bland albumets finaste stunder tillhör klockspelspyntade Hard shouldermen på det hela är Contralite väl enformig. Både ton- och soundmässigt.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.