Annons
Nyheter

Of Montreal: Hissing Fauna, Are You The Destroyer?

Nyheter • Publicerad 7 februari 2007

Inget är lika ljuvt som en excentriker som gråter med dansskorna på. Efter en förvirrad tid med skilsmässa och något som verkar ha varit en traumatisk upplevelse i Norge (Heimdalsgate Like A Promethean Curseoch A Sentence Of Sorts In Kongsvinger) har Kevin Barnes skruvat upp discoinfluenserna i Of Montreals musik ordentligt i ett försök att täcka över melankolin.

Texterna är kvicka, smarta och ungefär lika spretigt galna som bandets experimentella och lätt psykedeliska popmusik. Pulserande basgångar och discostråkar har funnits tidigare i bandets musik men aldrig i samma utsträckning som nu. Det finns gånger då Of Montreal går vilse i sig själv men när de träffar är det mitt i prick, som i nästan 12 minuter långa The past is a grotesque animal.

Annons

Hissing Fauna, Are You The Destroyer?är den största glädjespridaren i början av 2007 trots att Kevin Barnes säkert inte alls känner sig som en sådan.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons