Nyheter

Norah Jones: Not Too Late

Nyheter • Publicerad 7 februari 2007
Norah Jones.bild: Scanpix
Norah Jones.bild: ScanpixFoto: 

Pianounderbarnet från Texas gör ett lite förvånande vägval med tredje soloplattan: att inte följa upp den jazzbesläktade balladpop som skulle kunna göra henne till ett hushållsnamn istället för finsmakarfavvo.

När Norah själv får välja – hon har för första gången skrivit alla låtar, vissa ihop med basisten och sambon Lee Alexander – blir det en lågmäld platta dominerad av långsam countrybluesjazz och sångerskans egen honungssöta sensualism.

Trots ypperligt komp (lyssna på det jamande trombonsolot i Sinkin' Soon) håller duon instrumenteringen sparsam, och produktionen så känsligt nedtonad att en fjäril i studion hade upplevts störande.

Vill man ha mer substans duger den souliga Thinking About Youeller barjazziga Sinkin' Soongott, men mer sånt hade behövts för en fullträff. Ett album att njutas tyst, för att dansa fram i lägenheten i stilla gung och se dammkornen falla genom solstrimmorna. Inte för att jag någonsin gör det, men skulle jag få lust, så.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.