Annons
Nyheter

Neil Young: Live at The Fillmore East

Nyheter • Publicerad 22 november 2006

Inte riktigt Neil Youngdiggarnas heliga graal, men väl en länge saknad guldklimp är detta första släpp ur Youngs eget, voluminösa arkiv: Crazy Horse live i originalsättning 1970, efter Everybody Knows This Is Nowhere. Med ljudfantomen Jack Nitzsche på klaviaturer och Danny Whitten på gitarr och sång. Whitten som dog av en överdos samma kväll han fick sparken, och vars öde inspirerade albumet Tonight's The Night.

Här visar han sig vara en viktig parhäst åt Young, när de vecklar in sig i de låånga gitarrsolon som av någon anledning var coola då (och som en 16-minuters Cowgirl In The Sand ger rikliga tillfällen till). Crazy Horse har inte nått sin senare råa, skramliga stil utan hänger sig åt att göra sävlig countryrock av Neil Youngs melankoliskt melodiska alster.

Annons

Här finns en skön imperfektion i spel och stämsång, och den varma, fransade rättframhet som Neil Young har i sina bästa stunder. Plus en poänglös dvd med stillbilder, som stereofiler lär uppskatta för dess ljudmässiga high resolution. Eller vad det hette. Youngofilerna lär inte behöva det - de har svimmat för länge sen.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons