Annons
Nyheter

Nadja Eriksson: Nya steg gör nya spår

Med sin första skiva på nästan 20 år gör den musikaliska mångkonstnären Nadja Eriksson – soloartist, musiklärare, kompositör, körledare och mycket mer – kolossala artistiska anspråk. Här trängs chansons, tango, cha-cha, melodifestivalrock, folkton, stora schlagerballader och jazz.
Nyheter • Publicerad 19 december 2007

Men tack vare Erikssons mångskiftande musikaliska personlighet, som omfattar alla dessa genrer och – som det tycks – fler ändå, tillsammans med hennes rent musikaliska storslagenhet blir det här inte alls den pyttipanna det kanske låter som.

Allt från humoristiska finurligheter som "För bred om baken" eller "Tanga" till pampiga teatraliteter som "Vi hör musiken", "Lev du människa" och "Marionett" levereras med sådan övertygelse och teknisk briljans att det enda man kunde önska vore en riktig symfoniorkester istället för de (visserligen välklingande) syntetiska arrangemangen.

Fredrik Fischer

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons