Annons
Nyheter

Morrissey: Years Of Refusal

Morrissey chocköppnar nionde soloplattan med rena Pistolsstället i Something Is Squeezing My Scull, och aggressivt hårdsparkande gitarrock - med dundrande trummor långt fram i mixen - återkommer på Years Of Refusal.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2009

Som efter You Are The Quarryoch Ringleader of The Tormentorsfullbordar en 00-talstrippel av stark, melodiös rock med sublimt cyniska texter, framförda både teatralt och avmätt - men alltid med skälvande hjärta och briserande hjärna.

Ett återkommande tema är hur människor hanterar eller inte hanterar besvikelser (med That's How People Grow Upsom främsta exempel), ett annat längtan efter fysisk beröring. Till vilket artisten sarkastiskt lanserar ett alternativ: arkitektur, i Eiffeltornskramarlåten I'm Throwing My Arms Around Paris(en av få låtar med stråkar och de bombastiska drag han är så förtjust i - eller äcklat attraherad av).

Åter ett tema är åldrandet: Det finns en udd i You Were Good In Your Timesom den snart 50-årige Morrissey riktat inåt, och One Day Goodbye Will Mean Farewellär skriven "with my final brain cell". Självironiskt, men ändå.

Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons