Annons
Nyheter

Melody Club/Scream

Gemensamt för Melody Clubs två tidigare album har varit att de på ett ganska mediokert sätt följt upp en monsterhit till förstasingel. Senaste singeln Destiny calling sällar sig tveklöst till sina föregångare. Definitivt bandets bästa låt någonsin.
Nyheter • Publicerad 29 november 2006
Melody Club har lyckats fullt ut med sitt tredje album.bild: Scanpix
Melody Club har lyckats fullt ut med sitt tredje album.bild: ScanpixFoto: 

Den här gången har de dock även lyckats fullt ut med den påföljande skivan. Ett fräscht sound som slås an från första ackordet, och närmast liknar ett kärleksbarn framavlat av en testosteronmatad Scissor Sister och en neddrogad Ola Salo (och så är omslagsidén stulen från Kent). Vi pratar originell gladpop med falsettkörer, inslag av klangspel och enträget återkommande svepande fuzzgitarrer. Två utmärkta spår av detta slag är Last girl on my mind och Crash.

Självklart finns det även en och annan mer klassisk Melody Club-låt, som det i mina ögon självklara singelvalet Evil thing.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons