Annons
Nyheter

Melissa Horn: Innan jag kände dig

"Innan jag kände dig" är Melissa Horns tredje platta på lika många höstar, och även om hon inte är Da Buzz skulle en del elaka kritikertungor förmodligen anklaga henne för att ha gjort samma skiva tre gånger.
Nyheter • Publicerad 15 september 2011
Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Och visst är det samma visa om igen. Om ni ursäktar ordvitsen. Melissa Horn fortsätter att bjuda spröd och försiktigt arrangerad vispop. Utsvävningarna är inte många eller anmärkningsvärda i år heller, men kompositionerna har blivit aningen fylligare. Stråkarna är mer närvarande, och en förhållandevis storvulen låt som "Nåt annat än det här" doftar inte så lite av Patrick Wolf.

Texterna berättar samma vardagsbetraktande historier som alltid. Däremot kan jag sakna Stockholmsskildringarna, som haft en självklar plats på de två första albumen, och som matchar hennes tillbakalutade accent så väl.

Så långt allt väl, men nu måste hon sänka utgivningstempot för att inte tjata ut sig själv. Jag älskar Melissa Horn, men jag hoppas att jag slipper se hennes ansikte på skivbutikernas nyhetshyllor på ett tag. För hennes skull.

INTERNAL INTERNAL
Oscar Sundell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons