Annons
Nyheter

Mattias Alkberg BD: Ditt hjärta är en stjärna

Nyheter • Publicerad 15 november 2006

Det var förstås något av ett genidrag när den svenska indieinstitutionen Bear Quartets sångare och frontfigur Mattias Alkberg samlade några vänner under namnet Mattias Alkberg BD, började sjunga på svenska och släppte Tunaskolan 2004, ett album som tydligt demonstrerade hans punkinfluenser.

Ditt hjärta är en stjärna är tredje albumet från MABD och det fortsätter på popspåret som förra albumet Jag ska bli en bättre vän stakade ut. Bandet har så att säga gått från Ebba Grön till Imperiet. Trots att soundet blivit betydligt mjukare finns det en frenesi i deras musik som till stor del saknar motstycke i Sverige och det beror förstås på att Mattias Alkberg är en bra och egensinnig sångare men framförallt på hans förmåga att skriva riktigt bra och tänkvärda texter.

Annons

Ditt hjärta är en stjärna visar upp landet från sina eländigaste sidor och badar i misär men känns aldrig hopplös. Live lär låtarna vara hur bra som helst.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons