Nyheter

Mariah Carey: E=MC?

Det är väldigt lite substans i Mariah Careys elfte studioalbum. Visserligen har hon av allt att döma aldrig haft för avsikt att leverera viktiga budskap, men när hon som nu förminskat sig själv till blott ännu en väsande sängkammarsångerska dold i ett hav av klibbiga synthar och efterproducerade rösteffekter är det svårt att inse vari hennes storhet ligger.
Nyheter • Publicerad 15 april 2008

För på E=MC? gör Carey ingenting som inte Desti-ny's Child eller TLC gjorde med mer stil och hårdare träff redan för tio år sedan.

Det lysande undantaget är skivans sista spår, "I Wish You Well". För med bara ett piano och minimal ljudteknisk manipulation gör Carey här en musikalisk och emotionell prestation som överträffar hela det övriga albumets knappa timmes plastiga, porriga jamsande.

Fredrik Fischer
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.