Annons
Nyheter

Månsson & Åberg: Älvdans

Folkmusik ska spegla det land där den har uppstått, det ska visa på känslor och stämningar som går att se, uppleva och komma nära.
Nyheter • Publicerad 27 januari 2009

Platsen kan vara en utsikt från en bergstopp, en sommaräng med förföriska fjärilar med sammetsvingar eller en mörk tjärn inne i en trollskog. Om det nu finns sådana kvar. Men i fantasin och med illusionens hjälp går det mesta att återskapa och uppleva igen. Och här känns det verkligen som en stor frihet att med musiken känna och uppleva, en längtan, ett hopp, ett vemod, en klagan och lite lätt en lekfullhet i en dans med slöjor och älvor.

Göran Månssons flöjt och Sven Månssons luta tar oss med på en musikalisk resa, de leder oss med varsamhet, de upprepar och tar om och de är inte påstridiga och envisa, men otroligt skickliga. De övertygar med sin lätthet och frihet! Jag glömmer grådiset och följer ljuset med musiken.

Bo Bjelvehammar
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons