Annons
Nyheter

Maia Hirasawa: Though, I'm just me

Nyheter • Publicerad 20 april 2007

Svenska Maia Hirasawa (med japansk pappa) hade redan figurerat i en mängd olika svenska indieband och live-konstellationer innan hon släppet sitt förstlingsverk. Det märks på så vis att Hirawasa redan på Though, I'm just melåter som en artist som hittat sig själv.

Det är enkel och rak popmusik främst framförd på akustiska gitarrer och piano som gäller, ibland vemodigt tillbakalutad och några gånger sprudlande euforisk sådan. Hirasawa nämner i pressbiografin att hon helst låter bli att lyssna på Regina Spektor eftersom alla säger att hon låter som henne. Det gör hon rätt i för likheterna mellan de båda sångerskorna är stora.

Annons

Hirasawa känns dock som en light-version av Spektor och det är inte nödvändigtvis något fel med det. Albumets seriösa låtar, som Star Againär irriterande sentimentala men när Hirasawa är mer extrovert, som i Crackers, blir hon smått oemotståndlig.

Alex Regnér

@00 Recension rubrik:Maia hittar hem
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons