Nyheter

M.E.D.: Classic

Madlib står för majoriteten av produktionen men det finns även beats från hans lillebror Oh No, Georgia Anne Muldrow och The Alchemist. Producenter som lägger musik som både är avig och självklart intressant. Inte alltid lättillgängligt till en början, men ofta handlar det om kompositioner som harmoniserar med rapparens röst och inte sällan lyfter låten.
Nyheter • Publicerad 16 november 2011

Det är aldrig tråkigt att lyssna på M.E.D.:s ”Classic”, och troligen är det en platta som kommer att förändra sig på vägen. Låtar som man först inte upptäckt träder fram efter ett antal lyssningar medan andra får ta ett steg tillbaka.

Just nu är det rapparens ”Where I’m from” tillsammans med Aloe Blacc, och ”Classic” med Talib Kweli, som är bäst. Nästa vecka kan det vara helt andra låtar eftersom ”Classic” är en genomgående stark skiva. En platta för oss som mer än gärna hittar musik, även då hiphop, som sällan roterar på svensk radios listor.

Mikael Hallqvist
Roger Bing
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.