Annons
Nyheter

Lisa Palm/Swingtime

Var kommer alla unga begåvade jazzsångerskor ifrån? Här är åter en ny bekantskap – Lisa Palm.
Nyheter • Publicerad 8 november 2006

Dotter till plattans klarinettist/tenorist Inge Palm, tidigare medlem i Ljungbygruppen Jazz uti baljan boys, nu i kvintetten Swingtime.

Vi får väl anta att det handlar om de smålänningar vilka i albumtexten spelade för första gången ihop på Ljungbyheds flygfält 2001 till en flyguppvisning! Två år senare fick de möjlighet till en New Orleans-resa.

Annons

Swingtime försöker förmedla en cool, avspänd blandning av jazzklassiker från stilbildare som Gerry Mulligan, Chet Baker, George Gershwin med flera. Ja, resultatet blir väl lite si och så om man inte har för stora pretentioner.

Här finns bland annat en av mina Mulligan-favoriter Line for Lyons. En annan klassiker är Horace Silvers numera väl utnötta Doodlin', och Happy talk från musikalen South Pacific kan man ju höra när som helst.

Lilla Lisa sjunger bara om "love" hela vägen: dels Lover come back to me, Love me or leave me. Nåja, det ska vi kanske inte göra, kärlek är inte att leka med, och lite mer känsla och substans för ämnet hade ju inte precis varit missprydande. Men kom igen, Lisa – det vi får höra låter lovande, i alla fall, om än med vidgade toleransramar.

Christer Nilsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons