Annons
Nyheter

Leandra: Metamorphine

En spenslig flicka klinkar fram en ödslig pianoslinga, ensam i en övergiven och nergången herrgård. Medan skuggorna växer sig längre och hotfullare vaknar något halvt mänskligt, halvt maskinellt till liv djupt nere i gårdens bortglämda källargångar. Snart ekar väsande röster genom korridorerna...
Nyheter • Publicerad 19 februari 2008

När ryskfödda Leandra albumdebuterar gör hon det med en mörkt stämningsfull drömvision. ett gotiskt triphop-landskap fyllt av skuggfigurer, distade trummaskiner, svepande ljudmattor och baklängeskörer.

En krypande obehaglig vision, som når sin kulmen i tungt mullrande Tyberi Folla, där Leandra sjunger på ett påhittat språk. Men varje gång hennes värld börjar slå klorna i en på riktigt, spricker ljudlandskapen upp i vackra, svärtade pianoballader, där effektmattorna får stå tillbaka för tekniska pianovandringar. Och skivan delas i två ljudvärldar, som både är spännande. Men de borde kanske utforskas på två olika skivor.

Emil Sandgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons