Annons
Nyheter

LCD Soundsystem: Sound of silver

Nyheter • Publicerad 27 mars 2007

James Murphy och hans LCD Soundsystem har haft hits med låtar som Daft Punk is playing at my houseoch Losing my edge, som när de släpptes var mer rätt i tiden än något annat. I Losing my edgesjöng Murphy om hur han sakta men säkert förlorar sin plats i centrum (i dag anses två år gamla album lika antika som barockmöbler) eftersom kidsen styr trenderna.

Den snart 40-åriga Murphy verkar dock ha förlikat sig med dessa känslor och Sound of silverlåter ärlig och genuin och har inga ambitioner på att vara det hippaste som någonsin gått i ett par mockasiner. LCD blandar dansanta elektroniska toner med punkfunk och krautrock à la Can på samma sätt som tidigare men vågar också vara mer melodiska. Vemodiga New York I love but you're bringing me downvisar också upp en ny melankolisk sida som för tankarna till David Bowie och bevisar att LCD Soundsystem är mer än testosteron och dansanta electro-beats.

Alex Regnér

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons