Nyheter

Larmigt men fantasilöst

Nyheter • Publicerad 16 mars 2005

Punkpophh

Venue Kids:A Piece Of Perfect Happiness (Gain)

"Pseudopunk" är den sorts snutiga rock som företräds av bland andra Blink 182, och egentligen inte är annat än snabb och larmig popmusik, framförd av individer som skuttar likt gummibollar på grönbete – och gärna nakna.

Huruvida Göteborgsbandet Venue Kids skuttar mycket vet jag inte, men annars behärskar de den amerikanska stilen perfekt och går rakt in i mallen: larmig men tajt och melodisk poppunk som är mycket mer mainstream än den vill låtsas om.

Allt följer samma fantasilösa mall, vilket omöjliggör att prata om någon särskild låt. Som Neil Young säger: "It"s all one song".

Venue Kids får svårt att leva upp till titeln "A Piece of Perfect Happiness". Gott om energi är det, men vad hjälper det när energitillskottet går in genom ena örat och rätt ut genom det andra?

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.