Nyheter

Kylie Minogue: Showgirl

Nyheter • Publicerad 17 januari 2007
Kylie bjuder på en två timmars böljande hitkavalkad. bild: Scanpix
Kylie bjuder på en två timmars böljande hitkavalkad. bild: ScanpixFoto:  

Liveskivor är ett svårbemästrat medium, inte många lyckas förmedla den rätta känslan även genom stereon. Men Kylie Minogues Showgirl, som spelades in vid hennes Greatest hits-turné i Australien, är en storslagen helhetsupplevelse.

Trots att man går miste om det visuella intrycket uppfylls man av den sprakande magi som endast en sann popprinsessa kan skapa. Upplägget är märkbart seriöst. En två timmars böljande hitkavalkad, uppstyckad i sju namngivna akter på två plattor, och så skickligt inspelad att man funderar över hur mycket fokus det egentligen var på den närvarande publiken.

Med odödliga dansgolvsröjare somOn a night like this, I believe in you, och den fantastiskt envetna Can't get you out of my head,samt kaxigt moderna tolkningar av klassiker som The Locomotionbehåller Kylie plats högst upp på den glammiga discopopens tron.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.