Nyheter

Korallreven: An Album By Korallreven

Sverige 2011: Det flödar av eskapistisk lap top-pop, den nya svenska folksporten, eller möjligen kammarmusiken. För det är just i den hemmamiljön mycket av den här musiken tar sin form. På gott och ont. Skivbolaget Hybris är genrens kanske främsta tillskyndare; det glittrar av solreflexer i det azurblåa havet där Jonathan Johansson syns simma bland korall – ungefär så.
Nyheter • Publicerad 24 november 2011
Foto: 

Korallreven är lika med duon Marcus Joons och Daniel Tjäder, den senare mest känd från The Radio Dept. Nya konstellation söker sig mot ett drömskt poplandskap där ömma melodier och soligt avslappnade sound jagar ett lagom klädsamt vemod mitt i ett stort välbefinnande. Bra så, även om duon någon gång för mycket förälskar sig i de Avalanches-aktiga passagerna, lika med tomgångstramp på ruta ett.

Mikael Hallqvist
Christer Paulstrup
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.