Nyheter

KikKi Danielsson: Första dagen på resten av mitt liv

Kikki Danielssons första soloplatta sedan 1993. Titeln passar riktigt bra när folkkära, för det är hon utan tvekan, Kikki öppnar sig mot sin publik på ett delvis nytt sätt.
Nyheter • Publicerad 13 april 2011
Foto: 

Det nya är att Sulo från Diamond Dogs och Kikki svarar för det mesta på albumet och jag kan nog säga att paret lyckats. Alla gamla Kikki-fans kommer att känna igen sig, men jag tror även att sångerskan kan hitta nya med hjälp av plattan.

Själv jag gillar den före detta Wizex-sångerskan som bäst i de rena countrylåtarna, som första spåret ”Wagon wheels”. Eller när hon plockar upp dansbandstonerna i klassikern ”Jag trodde änglar fanns”. Där sitter Kikki som en smäck!

Titellåten ”Första dagen på resten av mitt liv” är självklart också en som sätter sig. Ändå tycker jag plattan är lite ojämn, även om det är långt till lägsta nivå.

Kikki Danielsson klarar solocomebacken galant. Hon visar med eftertryck att hon har mycket kvar att ge – att detta bara är första dagen på resten av hennes liv.

Mikael Hallqvist
Tommy Svensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.