Nyheter

Kevin Rudolf: In the city

I slutet av förra hösten började Let it rock bli en av de mest omtalade låtarna på hiphop-bloggar världen över.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2009

På den möts producenten och gitarristen Kevin Rudolf, som samarbetat med Nelly Furtado, Timbaland, Black Eyed Peas, LL Cool J med flera, med Lil' Wayne, en av de senaste årens mest hyllade rappare, i en ganska skränig (inte på The Sonics-sättet) rockdänga.

För vad Kevin Rudolf gör på In the cityär vad The Neptunes gjort under namnet N*E*R*D. Killen som mest sysslat med hiphop gör ett rockalbum. Rytmerna är överlag mer fantasifulla än det mesta av rockmusikens men utöver det låter In the citymest som vilken amerikansk rockmusik som helst från millenieskiftet.

Titelspåret och mer elektroniskt funkiga Livin it upär okej men annars är Rudolfs debut mest bara ett otroligt enerverande album som vi säkert kommer att höra till leda på radio.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.