Annons
Nyheter

Karin Turesson: Källan

Livet strävar efter någon mening, vad det nu är, och vi kan aldrig stänga boken och vila ut och ta någonting för självklart. Vi måste förhålla oss till vardagen, till andra och till samtiden.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2008

Om detta handlar Karin Turessons texter, som hon satt musik till, hon svarar även för arrangemangen tillsammans med Christoffer Lundquist, som även medverkar på albumet.

Karin Turesson har tidigare varit musiker och låtskrivare bakom andra, som Nina Persson, Robyn och Anna-Lena Brundin. Nu har hon gjort en egen platta med texter, som är just reflektioner och kommentarer till vardagen och samtiden.

Det är ord med både kraft och sinne för det, som händer runt en människa, ständigt. Rösten är spröd, men känslostark och så rör den sig i skånska språkvatten. Det spåret, som tilltalar mig mest är Märkligt slut, med sitt vita och ljusa vemod.

Bo Bjelvehammar
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons