Nyheter

Juvelen: 1

Juvelen, Jonas Pettersson, slog ned som något så oväntat som ett svenskt svar på Prince och Hanna kändes rätt befriande.
Nyheter • Publicerad 22 april 2008
Jonas Pettersson, alias Juvelen. BILD: SCANPIX
Jonas Pettersson, alias Juvelen. BILD: SCANPIXFoto: 

På debutfullängdaren 1känns det snarare jobbigt och ganska tjatigt. Här finns en del fina produktioner som Watch your stepoch Facts of lifemed snygga knorrande synthljud.

Å andra sidan finns här också spår som närmast outhärdliga A dreamoch många gånger tas Prince-vibbarna över av något som snarare påminner om Alcazar, vilket inte är sådär jätteroligt. Framförallt är det inledande Don't messsom drar åt discoschlager-hållet.

Visst finns där en catchighet som man inte kan bortse från men det är en catchighet som också lämnar en fadd smak efter sig. Det finns gott om potential på 1men det mesta är levererat med en attityd som är så in your face att man efter ett tag oundvikligen positionerar sig i försvarsställning.

Alex Regnér
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.