Annons
Nyheter

Johnny Cash: Live på Österåker

När Johnny Cash 1972 steg upp på scenen på Österåkeranstalten utanför Stockholm var det första gången han uppträdde på ett fängelse utanför USA.
Nyheter • Publicerad 7 november 2007

Rutin hade han förstås efter de berömda spelningarna i San Quentin och Folsom i slutet av 1960-talet. Men nu var turen alltså kommen till det svenska samhällets olycksbarn. Hur skulle det här sluta? Alldeles utmärkt visar den nysläppta inspelningen från tillfället. Som inte bara klämmer ut mer pengar till dödsboet utan också ger en bra bild av artisten Johnny Cash tidiga sjuttiotal. Rutinen finns som sagt där, liksom självförtroendet och låtarna. Cash fängelserepertoar är lika fyllig som imponerande och genom att byta ut San Quentin till Osteroker är succén given. Fångarna tjuter och vrålar och ståpälsfaktorn är tämligen hög.

Roligast är dock gästspelande Carl Perkins som i ett mellanparti visar var rock'n'roll-skåpet ska stå.

Mattias Pehrsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons