Annons
Nyheter

John Doe: Keeper

Los Angeles, skiftet 1970-80-tal: X drabbar klubbscenen som fanbärare för den nya kaliforniska punkvågen. Men efter två plattor för Slash Records och tre för Elektra var bandet (tillfälligt) vid vägs ände och sedan dess låter det annorlunda i solospåren av John Doe.
Nyheter • Publicerad 31 augusti 2011

Doe gör, likt gamle Blastern Dave Alvin, en LA-syntes av country och rock’n’roll. Det kan svänga hårt, utan någon som helst kompromissvilja. Men det kan lika gärna stanna upp, bli tillbakalutat och skimrande vackert.

Till ”Keeper” har han skrivit låtar som täcker in hela uttryckspaletten. Här finns stabila leveranser av countrytwang och Stonesriff – här finns också briljanta arbetsprover i blödande balladform: ”Little tiger” och ”Sweetheart” är lika effektiva på västern-romantiker som på luttrade betongrockers.

INTERNAL INTERNAL
Anders Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons