Nyheter

Jill Johnsson: Music Row

Parallellen mellan Nashville och Ängelholm känns kanske inte helt uppenbar, men för den gedigne musikälskaren är den självklar. Den stavas kort och gott: Jill Johnsson.
Nyheter • Publicerad 27 november 2007

Via ett balladbaserat genombrott i melodifestivalen för snart tio år sedan har Jill inte enbart lyckats etablera countryn på allvar i Sverige, utan även blivit i stort sett synonym med genren.

På Jills fjärde albumpå lika många år, kulminerar hennes kärlek till musikformen i en sprakande genomgång av countryskattens historiska höjdpunkter. I coverform, givetvis.

Klassiker som svängiga Rythm guitar,singeln Angel of the morning, och Dolly Partons odödliga Jolene,varvas med ett par riktigt fräna duetter. Nina Persson, Lisa Miskovsky, och störtsköna Kim Carnes (vars raspiga stämma torde göra Idol-Amanda djupt avundsjuk), är alla namn som uttalas med respekt.

Med en känsla av ren och pur professionalism, och en tydlig doft av Nashville, ärMusic rowplattan för dem som verkligen dyrkar country i dess renaste form. Och, förstås, Jills magnifika sångröst.

Oscar Sundell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.