Nyheter

Janet Jackson: Discipline

Janet Jacksons 2000-tal går att sammanfatta med ett ord: nipplegate. Inget annat hon gjort har väckt mer uppmärksamhet än den där famösa duetten med Justin Timberlake på Super Bowl för lite mer än fyra år sedan.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2008

Men med nya ''Discipline" visar världens mest berömda syster att hon har mer att erbjuda moralpanikens företrädare än lite hud. Förstasingeln ''Feedback", som inleder plattan, är så mycket Janet Jackson att jag smälter innan jag hinner säga ordet ''dansrutin". Det är ju hon som en gång ritat upp kartan för hur upptemposoul med sexuella övertoner ska låta -Rhianna behöver icke göra sig besvär.

Så här fortsätter det. ''Luv", ''Rollercoaster" - med patenterade Rodney Jerkins-harpor, ''Rock with U" och ''2Nite" - alla fem inledande spår är magnifika. Detta är det bästa Janet har gjort sedan 1997 års Velvet Rope.

Christopher Lembke

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.